Welke koffiemerken zijn er? Wat zijn onze favorieten?

koffiemerken

In Nederland vind je tientallen koffiemerken, onderverdeeld in verschillende prijsklassen. De meest populaire koffiemerken worden ook in café’s en restaurants gebrouwen: denk bijvoorbeeld aan Douwe Egberts, Max Havelaar en Nespresso. Maar waarin onderscheiden deze koffiesoorten zich en hoe herken je de koffiesoort die het beste bij jou past?

Douwe Egberts: populair en betaalbaar

Te herkennen aan de rode verpakking en het sierlijke logo met de dame met gesloten ogen, is de koffie van dit bekende merk. Koffie van Egberts bestaat al meer dan 260 jaar, en is ooit begonnen in een schattig klein kruidenierswinkeltje in 1753, te Joure. Je vindt deze koffie in poedervorm, maar ook in bonen, pads en capsules. Egberts koffie kan daarmee worden gebruikt met ieder koffiezetapparaat en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse supermarkten.

Illy koffie: Italiaanse koffie in Nederland

Deze koffie werd geboren in 1933 in Triëst. Dit populaire koffiemerk werd opgericht door een man met de naam Francesco Illy en wordt tegenwoordig gerund en gedragen door de derde generatie van zijn familie. Dit koffiemerk staat bekend om haar hoge kwaliteit en de zachte, intense smaak die de bonen met zich meebrengen. De blend die jouw koffie tot de beste brouw maakt is gemaakt van wel negen soorten koffiebonen, puur en afkomstig uit Arabica. Je vindt deze koffie vaak in hotels en restaurants, langs de weg, maar ook bij jou thuis.

Max Havelaar: eerlijk en lekker

Max Havelaar-koffie is een welbekend product, ontworpen door een bedrijf dat zich inzet voor het welzijn van de mens – specifiek de boeren die voor jouw koffiebonen werken. Havelaar beweegt zich met de missie de bestaande koffiebonenhandel te veranderen, ten goede van de producenten in ontwikkelingslanden, hetgeen dit koffiemerk de zegel ‘Fairtrade‘ heeft doen verdienen. Fairtrade betekent dat er langdurige, kostbare handelsrelaties worden opgebouwd tussen het bedrijf en de producent. Voorop staat gelijkheid en transparantie, en ondersteuning bij de duurzame ontwikkeling van organisaties van kleinschalig werkende boeren, maar ook plantage-arbeiders van de lokale gemeenschappen.

Nespresso van Nestlé

Deze ken je ook. Ongetwijfeld! Dit koffiemerk, ontwikkeld door Nestlé, is een andere topper die je in iedere supermarkt kunt vinden. Deze koffie komt in de vorm van capsules, die je kunt gebruiken in het Nespresso-koffiezetapparaat. De capsules komen in verschillende gradaties en smaken, waarbij de kwaliteit boon hetzelfde is: hoog! Nestlé heeft patent op de koffieformule en op de wijze waarop hun koffiezetapparaat het zwart goud bereidt. Je kunt je aanmelden voor de Nespresso-club via hun website, en de capsules online bestellen.

Segafredo: brouwen vanaf Italiaanse bodem

Segafredo is een populair en zeer geliefd Italiaans koffiemerk. Je hebt het logo met de knallende rode ‘S’ vast en zeker in restaurants en café’s gezien. Je vindt dit koffiemerk niet alleen in Italië en Nederland, maar door heel Europa heen. En dat is niet voor niets. De authentieke, Italiaanse espresso wordt door velen gekozen als de beste koffie op de markt. Het merk selecteert de beste ruwe, groene koffiesoorten en brandt haar bonen volgens de authentieke, traditionele Venetiaanse kunst. Gecombineerd met moderne bereidingstechnieken is dit Italiaans topmerk erin geslaagd betaalbare, ongeëvenaard heerlijke koffie beschikbaar te stellen. Gewoon bij jou thuis!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *