Het verschil tussen iced tea en cold brew thee

iced tea cold brew thee

Ben je ook zo’n fan van ijsthee, maar weet je niet zeker wat het verschil is tussen iced tea en cold brew thee? In deze blogpost leggen we je uit wat het verschil is en geven we je tips over hoe je zelf de perfecte iced tea of cold brew thee kunt maken. We hadden het op de blog al over cold drip koffie, maar zoals je zal zien is koude thee minstens even leuk!

Wat is iced tea?

Iced tea, ook wel bekend als ijsthee, is een verfrissende koude drank die meestal wordt gemaakt door thee te zetten en vervolgens af te koelen en te serveren met ijs. Je kunt ijsthee maken van bijna elke theesoort, zoals zwarte thee, groene thee, witte thee, kruidenthee en vruchtenthee. Iced tea is vooral populair in de zomermaanden en wordt vaak geserveerd met suiker en citroen.

Iced Tea Pakket - Thee.be

Een pakket van blends en infusies die heerlijk zijn als iced tea.

Wat is cold brew thee?

Cold brew thee is een alternatief voor ijsthee dat steeds populairder wordt. Het belangrijkste verschil tussen cold brew thee en ijsthee is de manier waarop de thee wordt gezet. Bij cold brew thee wordt de thee gezet door losse thee of theezakjes langzaam te laten trekken in koud water. Dit proces duurt meestal minimaal 8 uur, maar kan ook langer zijn. Het resultaat is een zachte en verfrissende thee die minder bitter smaakt dan ijsthee.

Cold Brew theepakket - Thee.be

Een pakket boordevol heerlijke theetjes om koud te zetten.

Het verschil tussen iced tea en cold brew thee

Het belangrijkste verschil tussen iced tea en cold brew thee is de manier waarop de thee wordt gezet. Iced tea wordt gemaakt door thee te zetten en vervolgens af te koelen en te serveren met ijs. Cold brew thee wordt gemaakt door losse thee of theezakjes langzaam te laten trekken in koud water. Hierdoor heeft cold brew thee een zachtere en minder bittere smaak dan iced tea.

cold brew en iced teaHoe maak je zelf iced tea?

Iced tea maken is heel eenvoudig en je kunt het maken van bijna elke theesoort. Hier is een eenvoudig recept:

 1. Zet een pot thee met de theesoort naar keuze en laat het afkoelen.
 2. Voeg ijs toe aan een groot glas.
 3. Schenk de afgekoelde thee over het ijs.
 4. Voeg naar smaak suiker, honing of citroen toe.
 5. Roer goed door en geniet van je zelfgemaakte iced tea!

Hoe maak je zelf cold brew thee?

Het maken van cold brew thee vergt wat meer geduld, maar het resultaat is het wachten meer dan waard. Hier is een eenvoudig recept:

 1. Vul een glazen pot met koud water.
 2. Voeg losse thee of theezakjes toe aan het water.
 3. Dek de pot af en zet hem minimaal 8 uur in de koelkast.
 4. Haal de pot uit de koelkast en verwijder de losse thee of theezakjes.
 5. Schenk de koude thee in een glas.
 6. Voeg naar smaak suiker, honing of citroen toe.
 7. Roer goed door en geniet van je zelfgemaakte cold brew thee!

Je kan gebruik maken van speciale cold brew flessen om je thee lang in te laten trekken en meteen ook uit te serveren, trouwens. Hieronder vind je enkele leuke flessen terug!

Welke thee kun je het beste gebruiken

Je kunt bijna elke theesoort gebruiken voor zowel iced tea als cold brew thee, maar sommige soorten zijn beter geschikt dan andere. Voor iced tea kun je het beste kiezen voor een sterke theesoort zoals zwarte thee, omdat de smaak van de thee vaak wordt verdund door het ijs en eventuele zoetstoffen die je toevoegt. Als je liever geen cafeïne drinkt, kun je ook kiezen voor kruidenthee of vruchtenthee.

Voor cold brew thee kun je het beste kiezen voor een zachte en zoete theesoort zoals groene thee of witte thee. Deze thee heeft minder cafeïne en minder tannines, wat zorgt voor een zachtere smaak. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten thee om je eigen perfecte smaak te vinden.

Cold Brew theepakket - Thee.be

Een pakket boordevol heerlijke theetjes om koud te zetten.

Iced Tea Pakket - Thee.be

Een pakket van blends en infusies die heerlijk zijn als iced tea.

Waarom is het belangrijk om de juiste thee te kiezen?

Het kiezen van de juiste thee is belangrijk omdat de smaak van de thee een grote rol speelt in zowel iced tea als cold brew thee. Als je de verkeerde thee kiest, kan dit leiden tot een minder smakelijke en minder verfrissende drank. Door te experimenteren met verschillende soorten thee kun je je eigen perfecte smaak vinden en de ultieme verfrissende zomerdrank maken.

Conclusie

Of je nu een fan bent van ijsthee of cold brew thee, het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen deze twee drankjes. Het grootste verschil is de manier waarop de thee wordt gezet. Iced tea wordt gemaakt door thee te zetten en vervolgens af te koelen en te serveren met ijs, terwijl cold brew thee wordt gemaakt door losse thee of theezakjes langzaam te laten trekken in koud water.

Welke thee je het beste kunt gebruiken hangt af van je persoonlijke smaak en voorkeur. Door te experimenteren met verschillende soorten thee kun je je eigen perfecte smaak vinden en de ultieme verfrissende zomerdrank maken.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *