De beste koffiemolens: onze 3 favorieten!

beste koffiemolens
Bekijk
Bekijk
Beste prijs-kwaliteit
Krups
Bekijk

Doorslaggevende factoren bij de keuze van een koffiemolen

Maalsysteem

De eerste doorslaggevende factor bij de keuze van je koffiemolen betreft de aard van de werking van het product, die in wezen drie types kan omvatten: er zijn manuele koffiemolens, elektrische koffiemolens met messen en elektrische koffiemolens met interne molen. Inzicht in de verschillen tussen de mechanismen die aan de basis van een koffiemolen liggen, is van diepgaand belang om een product te kopen dat beantwoordt aan het gebruik dat je ervan wenst te maken en vooral aan de resultaten die je wenst te verkrijgen.

Laten we nu eens kijken wat de twee soorten elektrische koffiemolens van elkaar onderscheidt.

Koffiemolen met roterende messen

Krups F20342 koffiemolenZe  kunnen worden vergeleken met miniatuurmolens. De structuur en de werking zijn in feite even eenvoudig: de machine bestaat uit een reservoir waarin roestvrij stalen messen zijn geplaatst die, zodra het apparaat in werking is gesteld, beginnen te draaien, waardoor de koffiebonen worden versnipperd en tot poeder worden gereduceerd.

Er zijn ook modellen met roterende messen die zijn uitgerust met twee reservoirs, een waarin wordt gemalen en een ander waarin de gemalen koffie wordt opgevangen.

Koffiemolen met interne molen

De andere groep van bestaande koffiemolens omvat alle apparaten die, in plaats van de roterende messen, een interne molen hebben die de koffiebonen fijnmaalt.

De structuur van deze modellen is zeker groter dan die van de modellen met messen, omdat deze modellen, naast het interne werkingsmechanisme dat de molen omvat, ook twee verschillende containers moeten herbergen, een waarin de koffiebonen worden geplaatst en de andere waarin de gemalen koffie wordt opgevangen.

De werking van dit soort product is comfortabeler en eenvoudiger dan die van de apparaten met messen, omdat de gebruiker, zodra de bonen zijn geplaatst de in te stellen maalgraad moet kiezen, eventueel het aantal kopjes dat moet worden bereid moet bepalen en op de juiste knop moet duwen.

De molen kan verschillende vormen hebben. Hij kan conisch of plat zijn. Het eerste type wordt als beter beschouwd omdat het de oververhitting die de wrijving veroorzaakt bij de koffiebonen zoveel mogelijk kan beperken, omdat de molens van dit type ook langzamer draaien dan de platte molens. Deze laatste bieden echter het voordeel dat ze minder duur zijn. Het verschil tussen de twee soorten molens is voelbaar wanneer op grote schaal koffie wordt geproduceerd, terwijl het minder duidelijk is wanneer de molen in een huiselijke omgeving wordt gebruikt.

Ook het materiaal waaruit de molen is vervaardigd kan variëren en van alle wordt keramiek als de beste optie beschouwd omdat het de bonen nog minder verhit en bovendien bijzonder stil is. Het positieve aspect van metaallegeringen daarentegen is hun hoge weerstand en lange levensduur.

1. Bosch TSM6A013B

Met deze Bosch koffiemolen heb je direct heerlijke versgemalen koffiebonen in huis. De molen versnippert de koffiebonen met roestvrijstalen snippermessen voor hoge precisie en fijn malen.

Technische kenmerken

 • De mate van het malen van je koffiebonen bepaal je zelf, afhankelijk van hoe lang de knop wordt ingedrukt.
 • Het toestel is voorzien van antislipvoetjes
 • De materialen bevatten geen BPA
 • Dit hoogtechnisch toestel met hoge precisie heeft een vermogen van 180 watt
 • De roterende snelheid  van de messen is vijftig omwentelingen

2. Krups F20342

Deze krachtige KRUPS koffiemolen kun je snel en efficiënt verse koffie malen. Dit is een multifunctioneel apparaat dat ook gebruikt kan worden voor het fijnhakken of malen van noten, zaden, kruiden en specerijen. Dankzij het compacte ontwerp en strakke uiterlijk is deze elektrische grinder een praktische en gebruiksvriendelijke toevoeging aan iedere keuken.

Belangrijkste eigenschappen

Met deze koffiemolen met een grote maalcapaciteit kun je snel en efficiënt je koffiebonen malen zonder verlies van aroma of smaak.

Deze perfecte grinder is geschikt voor diverse situaties, met een maximale capaciteit van 85 gram koffiebonen en maximaal twaalf kopjes koffie; ideaal voor dagelijks gebruik en wanneer je gasten ontvangt.

Dankzij het elliptische ontwerp van het roestvrijstalen mes, kunnen de beste resultaten voor hoogwaardig slijpen onmiddellijk worden verkregen en kan het slijpen gelijkmatig worden uitgevoerd met elke consistentie.

Als extra veiligheidsmaatregel draait het mes alleen als het deksel stevig op de koffiemolen is bevestigd. Zo maal je met een gerust hart koffie en andere ingrediënten.

Technische kenmerken

 • De koffiemolen is acht centimeter breed,  vijftien centimeter hoog en tien centimeter diep.
 • De motor heeft een vermogen van tweehonderd watt.
 • De koffiemolen weegt 823 gram en kan 85 gram koffie per sessie malen.

3. Melitta Molino

Door dit toestel te gebruiken kun je van fijngemalen koffie een aromatische espresso zetten. Je kunt de bonen ook grover malen. Dit toestel kun je bij elke gelegenheid gebruiken om koffie te malen. De benodigde hoeveelheid koffie wordt volautomatisch gemalen uit een bonenreservoir met een inhoud van tweehonderd gram.

Belangrijkste eigenschappen

Met deze MelittaMolino® stel je de maalgraad naar wens in. Er zijn maar liefst zeventien instellingen van zeer fijn tot zeer ruw.

Een draaiknop zorgt ervoor dat je gemakkelijk de juiste hoeveelheid koffie kunt malen voor twee tot veertien kopjes.

Het koffiebonenreservoir heeft een afneembaar deksel en kan gemakkelijk gevuld worden met 200 gram koffiebonen.

Nadat de koffie is gemalen, wordt het toestel automatisch uitgeschakeld. Na gebruik van kan het dankzij de onafhankelijke verwijderbare onderdelen (maalschijf, koffiepoederopvangbak en deksel van het koffiebonenreservoir) na gebruik snel en eenvoudig worden gereinigd.

Technische kenmerken

 • De hoeveelheid koffie is in te stellen van twee tot veertien tassen
 • De motor heeft een vermogen van honderd watt
 • Er zijn zeventien maalgraden instelbaar
 • Het toestel heeft een doorzichtig en uitneembaar koffiepoederreservoir
 • de messen kunnen verwijderd worden om te reinigen
 • Het toestel is voorzien van anti-slipvoetjes
 • De kracht van de motor is honderd watt

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *