De Beste Espressomachines: Onze top-3 uit de test!

Beste Espressomachines

Op deze pagina vergelijken we en stellen we je de beste espressomachines uit onze producttest voor

Hoe komt het dat je vrienden met  hun  koffiezetapparaat een uitstekende espresso kunnen zetten, terwijl de jouwe  verbrand smaakt of niet aromatisch is?  Er kunnen vele redenen zijn. De kwaliteit van de koffie hangt af van de gebruikte melange, de espressomachine en de maling van de koffie. Maar het hangt ook af van de hoeveelheid poeder die je gebruikt en de mate waarin het wordt geperst, de temperatuur en de kwaliteit van het water. Zonder de tijd te vergeten die de vloeistof nodig heeft om door het koffiepoeder in het kopje te lopen.

Het klinkt eenvoudig, maar koffie zetten is een kunst. Het is een delicaat proces. Naast de kwaliteit van de koffie, de hoeveelheid gemalen koffie die je gebruikt ….is een goede espressomachine nodig  om te kunnen genieten van een heerlijke aromatische koffie.

1. De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B

Deze  De’Longhi espressomachine is geschikt voor verse koffiebonen en gemalen koffie. Dankzij het krachtige vermogen van 1450 watt en de verschillende functies van deze De’Longhi espressomachine breng je je koffie of espresso volledig op smaak en geniet je elke dag van een perfect kopje koffie.

Met deze espressomachine van De’Longhi stel je de maalgraad, temperatuur, koffiesterkte en aroma naar wens in en zet je twee kopjes Espresso of Lungo koffie tegelijk.

Dankzij het De’Longhi cappuccino systeem zet je met het stoompijpje direct een heerlijke cappuccino of espresso macchiato.

Belangrijkste eigenschappen

Dankzij het afsluitbare deksel blijft het aroma van de koffiebonen behouden en blijft de smaak van de koffie op zijn best. De geïntegreerde en duurzame kegel koffiemolen heeft  dertien instelbare maalgraadstanden. Daarnaast pas je met deze De’Longhi Magnifica koffiemachine ook de hoeveelheid koffie en water aan van zeven tot veertien gram.

De grote knop is gemakkelijk in gebruik en je bepaalt snel welk type espresso of lungo precies mee gezet moet worden. Het interne thermoblok zorgt ervoor dat de espresso altijd op een constante temperatuur wordt bereid.

De hoogte van de koffie-uitloop kan gewijzigd worden van 86 tot 144 mm. Op die manier kun je je eigen kopjes gebruiken zonder de machine meer te bevuilen.

Om deze koffiemachine goed te onderhouden beschikt ze over een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma.

Het afvalbakje, het stoompijpje, en e bonenreservoir kunnen gereinigd worden in de vaatwasser.

Als de smaak van de koffie te zwak is, kan dat komen doordat de maalgraad te fijn is ingesteld. Dit kan leiden tot een zeer fijne maling en geen wateropname. Je kunt dit probleem oplossen door de maalgraad in te stellen op een grovere maalgraad.  Je kunt je espresso afwerken met een laagje melkschuim. Daarvoor gebruik je best gekoelde volle melk.

Technische kenmerken

 • De melkopschuiming gebeurt met een stoompijpje
 • Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter
 • De voorraadbak voor de koffiebonen kan tot 250 gram bonen bevatten
 • Met een kracht van 1450 watt en een pompdruk van vijftien bar maak je de beste espresso
 • Het toestel weeg 11054 gram en maakt een maximaal geluid van 71 dB

2. Siemens EQ500 TP501R09

Deze volautomatische espressomachine hoort tot de nieuwste serie espressomachines van Siemens. Hij is uitgerust met een innovatief iAroma-systeem met een uniek verwarmingssysteem, zodat koffie altijd op dezelfde ideale temperatuur wordt gezet.

Met deze machine kun je met het coffeeSelect Display ook met een druk op de knop de lekkerste melkspecialiteiten maken, zoals cappuccino, puur wit of verse latte macchiato.

De espressomachine bevat  keramische maalschijven om het maximale aroma uit elke koffieboon te halen.

Belangrijkste eigenschappen

Met de unieke technologie van het iAroma-systeem, bereik je een voortreffelijke bereiding en perfecte smaak. Het systeem bestaat uit een keramische plaat, een volledig uitneembaar zetsysteem, een intelligente waterpomp en een intelligent verwarmingssysteem.

Het unieke ontwerp van de grinder zorgt ervoor dat het maximale aroma uit elke boon wordt gehaald.

Het gepatenteerde zetsysteem zet van versgemalen koffie en water je persoonlijke keuze Het toestel is makkelijk schoon te maken doordat het zetsysteem volledig afneembaar is.

Deze espressomachine  heeft een handige weergavefunctie, met een aparte knop. Ze kan worden gebruikt voor alle verschillende koffiekenmerken, of het nu gaat om espresso, cappuccino, pure witte koffie of Italiaanse macchiatokoffie.  Met de melkslang maak je eenvoudig alle melkspecialiteiten die je nodig hebt uit een melkreservoir of een bakje melk. Daarnaast kunnen melkschuim, warme melk en heet water afzonderlijk via de automaat worden voorzien.

Technische kenmerken

 • Vanaf de eerste tot de vijftienduizendste kop wordt de hoogste kwaliteit van je koffie gegarandeerd.
 • Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,7  liter
 • Door de flexibele melkaanvoer: bepaal  jezelf of je de melkcontainer gebruikt of de melk direct uit het melkpak gebruikt.
 • Het bonenreservoir kan tot 270 gram koffiebonen bevatten
 • De maalgraad is gemakkelijk instelbaar
 • Het toestel met een kabellengte van een meter heeft een vermogen van 1500 watt.
 • Het toestel weeg 8300 gram

3. Philips LatteGo 3200 series

Je kunt met een druk op de knop een verscheidenheid aan heerlijke koffies maken met deze espressomachine van Philips. Met dit toestel breng je ook gemakkelijk een zijdeachtige melkschuimlaag aan en reinig je het systeem in enkele seconden.

Belangrijkste eigenschappen

beste espressomachineDankzij dit toestel kun je op bijzondere momenten genieten van je favoriete drankje. Of je een espresso, een kopje koffie of melk wilt, je volautomatisch toestel zorgt voor perfecte resultaten.

De LatteGo mixt melk en lucht op hoge snelheid in de ronde melkopschuimer en voegt romig melkschuim toe aan je kopje op de juiste temperatuur en  zonder te morsen.

Een druk op de knop is voldoende om binnen een paar minuten te genieten van de onweerstaanbare smaak en het aroma van verse koffiebonen. Met een gemakkelijk bedienbaar touchscreen kies je eenvoudig je favoriete koffie.

Technische kenmerken

 • Met de keramische koffiemolen die instelbaar is op twaalf standen kun je op de gewenste manier je koffiebonen malen van fijn tot grof.
 • Doordat het toestel het debiet van het water aanpast terwijl de temperatuur tussen de negentig en achtennegentig graden wordt gehouden bereik je het beste aroma en de heerlijkste smaak.
 • De keramische molen is bijna onverslijtbaar. Je kunt koffie malen voor zowat twintigduizend koppen.
 • De afneembare zetgroep is gemakkelijk te reinigen onder stromend water.
 • Andere onderdelen zoals het opvangbakje, het lekbakje…zijn afneembaar een vaatwasbestendig.
 • Het waterreservoir heeft een volume van 1,8 liter en je kunt 275 gram koffiebonen in het bonenreservoir gieten
 • Het toestel weeg 9900 gram en heeft een vermogen van 1500 watt
 • Het geluidsniveau heeft een limiet van 85 dB

Aanbevolen artikelen

2 reacties

 1. Ikzelf heb deze Siemens en ben er erg tevreden van. Mooi toestel ook om op je keukenaanrecht te hebben!

 2. Gebruik nu een drietal maanden de LatteGo 3200 die jullie hier ook vermelden. Klopt helemaal. Een goede machine die makkelijk te poetsen is ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *