Afternoon tea: tips, menu en ideeën om een heerlijke bijeenkomst voor te bereiden

Afternoon tea

De afternoon tea is een Engelse traditie die elke dag meer liefhebbers kent, het menu van de afternoon tea staat immers vol met lekkere dingen om te eten.

De afternoon tea kan een eenvoudige ontmoeting met vrienden zijn, een verfijnd evenement of een klein feest in de namiddag. Om een aangename gebeurtenis te organiseren en een goede gastheer te zijn, vindt je hier verschillende tips voor de organisatie, essentiële artikelen, suggesties voor wat te serveren en ideeën om het decor met grote elegantie te perfectioneren.

Hoe organiseer je een afternoon tea

Bepaal de tijd

Het beroemde thee tijdstip van 5 uur is beroemd in de Engelse traditie, maar afternoon tea kan op elk tijdstip tussen 16 en 19 uur worden gehouden.

Kies de locatie

Je kunt een tafel bij je thuis, in de tuin, op de veranda of in de eetkamer organiseren. De afternoon tea wordt heerlijk buiten gehouden, geniet van het daglicht.

afternoon teaNeem bloemen op in het decor

Bloemen zijn zeer welkom in het decor. Om geld te besparen, investeert je in arrangementen met seizoensbloemen of kunstbloemen.

Denk aan het servies

Voor een klassieke uitstraling kiest je porseleinen borden, Provençaalse elementen en pasteltinten. Als je de voorkeur geeft aan een modernere stijl, gebruik dan bedrukt servies, voeg een vleugje kleur toe met tafellakens en servetten of investeer in een thematafel.

Plan de bediening

Je kunt kiezen voor een tea met Amerikaanse bediening en een tafel klaarzetten alleen voor de gasten en een andere om het eten en de drankjes te regelen. Of als je dat liever hebt en als je een grotere eettafel hebt, kunt je de afternoon tea-tafel opzetten waar de gasten zullen zitten, samen met al het eten en drinken dat zal worden geserveerd.

Dek de tafel

Volg de etiquetteregels voor de schikking van het vaatwerk en het bestek, vorken links en messen rechts, met de snijkant naar het bord gericht, en de lepel naast het mes. Het kopje mag nooit ondersteboven worden geplaatst en moet vergezeld gaan van het schoteltje en de lepel.

Menu: wat te serveren voor de afternoon tea?

De afternoon tea vraagt om lichte spijzen en dranken, en vereist geen uitgebreid menu, zie enkele suggesties:

afternoon tea snacks en theeDrankjes

  • De thee is de ster van het feest, dus stel minstens twee soorten beschikbaar, een goede suggestie is om een kruidenthee en een vruchtenthee te serveren of enkele mooie blends met échte theebladeren – of het nu zwarte thee, groene thee of witte thee is; Ikzelf zweer bij de heerlijke biologische groene theeblend “Green Medley” van Ambar bij elke bijeenkomst: everyone loves it!
  • Zorg voor melk, honing, citroenschijfjes, suiker of een andere zoetstof bij de thee;
  • Maak ook minstens één koude drank klaar, zoals een sapje of water met een smaakje.
  • Zijn er kinderen aanwezig? Zorg voor een specifieke thee voor de kinderen, hier kan je mooie tips vinden!

Snacks

  • Brood, croissants, snacks zoals canapés en sandwiches;
  • Bij de maaltijd worden boter, patés en vleeswaren zoals kazen, hammen en salami geserveerd.

Snoepjes

  • Om de middag wat zoeter te maken, kunt je verschillende koekjes, bitterkoekjes en vruchtengelei aanbieden;
  • Een uitstekende keuze is om twee of drie smaken cake te serveren. Cupcakes zijn ook geweldige opties.

De keuze van het menu kan worden uitgebreid naar gelang van jouw creativiteit en smaak, maar de belangrijkste tip is om in te zetten op een selectie van praktische levensmiddelen en individuele hapjes.

Andere belangrijke tips

De hoeveelheid van elk artikel zal variëren naar gelang van het aantal gasten, dus het is belangrijk om bij te houden hoeveel mensen het evenement zullen bijwonen.

Het is vermeldenswaard dat de thee met zorg moet worden geserveerd, want hij mag niet koud zijn, om de smaak van de drank te veranderen, en ook niet heet om de gasten niet te verbranden.

Als je ervoor kiest ijsthee te serveren, zorg er dan voor dat deze in deze staat kan worden geserveerd en het is goed dat de gastheer ijs op tafel laat staan zodat de gasten zelf kunnen serveren.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *